Az online marketing eszközök csomagunk

Online marketing kivitelezés

Az elmúlt nagyjából tíz évben, több esetben is szerettük volna online marketing ügynökség segítségét igénybe venni. Minden alkalommal azt tapasztaltuk, hogy ugyanazt a néhány (3-5) marketing eszközt ajánlják, egy viszonylag magas havi szerződés keretében. Fizeted a havi szerződési díjat és cserébe várod az eredményeket.

A probléma azzal volt, amit minden esetben ajánlottak: Stratégia gyártás; Weblap SEO; Facebook; Google Ads hirdetések (külön fizetendő) és tartalomírás. Gondoltam ennyi? Ennyiből áll az online marketing? Tartalmat én is tudok írni, sőt én ismerem a legjobban azt a területet amin tevékenykedem. Ja, hogy tartalom írás és tartalomírás között van különbség? Persze, hogy van de még mekkora. Facebook és Google Ads fizetős hirdetést állítják be havi százezrekért? Nem lehetne megtanulni? Weblap SEO szintén, nem lehet megtanulni? Kicsit több, mint kétszáz SEO szempont van, a fizetős hirdetések felületei pedig már úgy vezetnek végig a folyamaton, hogy többé kevésbé tanulás nélkül be lehet állítani. Ha ezt egy online marketinges specialista olvassa, most biztosan égnek áll a haja. Persze, azért ez nem ilyen egyszerű! Nem azt állítom, hogy könnyű, hanem azt, hogy ha rászánsz egy kis időt akkor 80% pontosságal meg tudod csinálni Önmagad! Mikorra eljutottál Önmagadtól egy szép állapotig, meg lehet finanszírozni -és ajánlott is, egy- vagy több marketing szakembert/specialistát, hogy finomítsa neked a különböző kiépített csatornáid. Ráadásul az online marketing csatornák/marketing eszközök csak egy dolog. Kiegészítő tudást igényelnek, hogy tényleg eredményt érj el. Én azt gondolom, hogy a saját céged te ismered legjobban, ezért neked kell (vagy házon belül) felépítened a szervezeted online jelenlétét, és ezek után természetesen ki lehet adni.

Az egyik konferencián mondták és nagyon tetszett: van generalista és van specialista. A generalista mindenhez ért valamennyire, a specialista az adott területéhez ért, de ahhoz nagyon (remélhetőleg). A csomag anyagainak elsajátítása után te generalista leszel és talán egy-egy terület jobban megtetszik és azt továbbfejleszted magadtól. Egy generalista mindig kelleni fog a cégek életében, hogy ismerje és összetartsa a különböző csatornákat, csapatot. Olyan tudáshoz jutsz hozzá a digitális marketinggel kapcsolatban, amelyre eddig talán még nem is gondoltál.

Jelenleg, ha szeretnél az online területen érvényesülni, akkor megbízol egy marketing ügynökséget és bízol a legjobbakban (4-6 hónap után). Mi abban szeretnénk segíteni, hogy a nagyját Önmagamdtól meg tudd csinálni. Az anyagokban nincs kitöltő szöveg, csak ami tényleg fontos. Minden anyagban több link is van, ahol tovább tudsz olvasni és többet tudsz tanulni az adott területről. Összefoglaltan, szelektáltan, pontról-pontra adjuk át a jelenleg elérhető online marketing eszközök és a hozzájuk tartozó elengedhetetlen területek tudásanyagát.

Kinek jó a dokumentumcsomag?

  1. Azoknak, akiknek nincs költségvetésük online marketing ügynökség igénybevételére.
  2. Azoknak, akiknek bár lenne költségvetésük ügynökségnek kiadni a feladatot, de belső humán erőforrással rendelkeznek, és házon belül meg tudják oldani időben az online jelenlét kiépítését.
  3. Azoknak, akik sokalják az ügynökségek árait és van valamennyi idejük foglalkozni az online marketinggel.
  4. Azoknak, akik szeretnék tudni, milyen lehetőségeik vannak az online térben, melyeket esetleg nem említettek vagy nem tudtak róla a külsős- vagy belsős marketingesek.
  5. Azoknak, akik azt érzik, jobban tudnák megcsinálni, mint bármely más ügynökség.
  •  

Őszintén és saját példából írom, hogy munka mellett is 2-3 hónap alatt a nagyját el tudod sajátítani. Természetesen idő közben az adott online marketing területet, amit olvasol, már tudod csinálni/építeni! Ezek után vagy a saját vállalkozásod vagy a jelenlegi munkahelyed online marketingjét el tudod látni. Akár ezen a területen is el tudsz helyezkedni. Az anyagok angolul vannak! Miért? Néhány felületet leszámítva, minden csatorna és a komolyabb eszközök platformjai is angolul vannak. Sajnos nem mi járunk élen ezen a területen és tanulni csak az okosabbtól lehet. Máskülönben, a nyelvezet egyszerű (alap és közép szint közötti angollal vállalható), google translate pedig segít a többiben.